Българската роза и „Калиманку Денку” завладяха Европейския парламент
Българската роза и „Калиманку Денку” завладяха Европейския парламент / Снимка: Пресцентър Илиана Иванова

Оперната прима Веселина Кацарова очарова с таланта си Европейския парламент. Мецосопраното изпълни „Tancredi", „Oh patria/Di tanti palpiti" и "Калиманку Денку", като част от събитието "Долината на розите - България", организирано от евродепутата Илиана Иванова.

Документален филм за Розовата долина пренесе присъстващите на празника на розата в Казанлък, които имаха възможността да наблюдават на живо производството на биологичен крем от розово масло.

Илиана Иванова откри и изложба посветена на нейния роден град, която ще остане в ЕП до края на седмицата. Тя бе удостоена и с най-високото отличие - почетния знак на Областния управител на Стара Загора Недялко Недялков за изключителните и заслуги в популяризирането ценностите на Европейския съюз и доброволчеството сред младите хора.

Българската роза и Калиманку Денку завладяха Европейския парламент
netinfo

Сред официалните гости бяха Антонио Лопез, евродепутат и генерален секретар на Европейската народна партия (ЕНП), Кристалина Георгиева, еврокомисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и управление на кризи, Делян Добрев, министър на икономиката, енергетиката и туризма, Николай Младенов, министър на външните работи, областния управител на Стара Загора Недялко Недялков и кмета на града Живко Тодоров и кмета на Казанлък Галина Стоянова.