Бъдещи ветеринарка и зооинженер станаха Мис и Мистър на Тракийския университет
Бъдещи ветеринарка и зооинженер станаха Мис и Мистър на Тракийския университет / Park Mall

Елица Михайлова и Иван Кралев заеха първите места в конкурса, който за поредна година избира най-красивите студенти на Тракийския университет. Те се пребориха в конкуренция с по 9 други участници.

Елица следва ветеринарна медицина и е 1-ви курс. Обича поп и джаз пеенето. Иван е спортна натура и учи аграрно инженерство, 3-ти курс. Подгласнички при дамите станаха Краси Ончева и Венелина Хандева, а при господата- Милен Пасков и Росен Иванов.

Събитието се проведе под патронажа на проф.д.с.н. Иван Станков, Ректор на Тракийски университет, като за организирането на конкурса усилия обединиха Студентският съвет към университета ,UID Card, Park Mall, Planeta Payner, с подкрепата на Unicredit Bullbank, Драматичен театър - Стара Загора, Държавна опера - Стара Загора, Радио Стара Загора, Pharmamedia.bg, ТВ-Стара Загора и др.

Журито, с председател проф.д.с.н. Иван Станков, включваше представители на университета, Националното представителство на студентските съвети, община Стара Загора, Park Mall и модни специалисти.

Кандидатите за първото място преминаха през три кръга. В първия тур те се представиха в ренесансово облекло, като появата им беше допълнена от артистични етюди, посветени на типични за времето дейности и сцени.

Във втори тур участниците демонстрираха дрехи от новите летни колекции на магазините в Park Mall. Ефирни облекла, плажни аксесоари, бермуди и разноцветни аксесоари напомниха за наближаващото лято и появата на всеки от претендентите беше аплодирана шумно и дълго.
Финалният кръг беше подчинен на официалните тоалети, като дамите демонстрираха вечерно и коктейлно облекло от новата колекция на Thesis, а господата показаха перфектната линия на костюмите Andrew's.

Водещите на събитието бяха подготвили за кандидатите и въпроси, свързани с историята и културата на Стара Загора, като студентите доказаха, че са запознати отлично с наследството на града, в който живеят и учат.

Освен престижните ленти, победителите получиха множество допълнителни награди. Бяха избрани лица на спонсорите на събитието, които раздадоха и специални награди. Фризьорски салон Arlet, които подготвиха прическите на участниците и водещите на събитието, също избра свое лице и сред момичетата, и сред момчетата.

За допълнителното настроение на гостите в паузите между отделните турове се погрижиха Полина Стайкова, която извиси глас под аплодисментите на публиката, а след това и групата на Тракийски университет - Macrofagos, които впечатлиха гостите със своите рок изпълнения.
Гост - изпълнител на конкурса беше Йордан Йончев- Гъмзата. Освен че се изяви като ко-водещ на събитието, той вдигна публиката на крака с изпълненията на „Умна и красива", „Бягай" и други.