благодатен огън
благодатен огън / община Стара Загора
Дверите на Митрополитския дом са широко отворени
Днес от 11.00 часа в катедралния храм „Св. Николай“ ще бъде отслужено Пасхално вечерно Богослужение – чете се Св. Евангелие на различни езици. От 15.00 до 17.00 часа Дверите на Митрополитския дом са широко отворени за всички епархиоти за пасхални поздравления и благослов.

Снощи Благодатният огън озари Стара Загора.

Точно в 23.00 часа Старозагорският митрополит Киприан донесе Благодатния огън от Йерусалим.

благодатен огън
община Стара Загора


Той бе посрещнат от кмета Живко Тодоров и Емил Христов, зам.-председател на Народното събрание под звуците на църковни песнопения, изпълнени от хора на Старозагорската опера.
 
„Благодаря на Бога, че за пореден път ми даде възможност и сили да донеса част от Вечния огън. Отново сме заедно, всяка година все повече хора виждат светлината.

благодатен огън
община Стара Загора


Пазете тази светлина, защото тя е чудотворна. Топлината й влиза в сърцата ни. Нека да не угасва никога и да свети“, призова митрополит Киприан.

След това литийно шествие отнесе огъня до катедралния храм „Св. Николай“, където в 23.30 часа започна Великденското (Пасхално) богослужение.
 

благодатен огън
община Стара Загора


Отечески поздравявам всички обични и предани чеда на светата Старозагорска епархийска църква  с всепобедния Празник – Светлото Христово Възкресение! Всесърдечно благопожелавам  мирът, благостта, светлината и любовта на нашия Възкръснал Спасител да носи в сърцата на всички много топлина и радост ! Радост, която никога да не угасва. Христос Возкресе!“, поздрави миряните владиката.