Биволарски и Златев: Две мнения след заседание на Контролната комисия на БСП
Биволарски и Златев: Две мнения след заседание на Контролната комисия на БСП / Dariknews.bg

Общопартийната Контролна комисия на БСП препоръчала старозагорските социалисти да разгледат въпроса за снемане на политическото доверие от председателя на Общинския съвет Илия Златев по време на 46-та редовна общинска конферения, информира за Дарик проф. Бойчо Биволарски. По неговите думи Златев заявил, че обмисля сам да подаде оставката си от поста.

Твърденията на Бойчо Биволарски отдавна не ме вълнуват, категоричен беше председателят на Общинския съвет на БСП Илия Златев пред Дарик. Той определи информацията на Биволарски за решението на Контролната комисия като невярна. Това са тълкувания, а не истина, а тя ще стане известна след официалното оповестяване на решението на висшия партиен орган, добави Златев.

Общинската партийна конференция в Стара Загора ще се проведе на 25 януари. 337 са делегатите на форума, а за да се гласува подобна препоръка са необходими гласовете на 167 души.

По информация на Биволарски решението на контролната комисия на БСП станало известно след среща в София, на която са присъствали вносителят на подписката Диан Енчев, проф. Бойчо Биволарски, Климент Пенчев, областнитя управител Живка Аладжова, председателят на ОбС на БСП Илия Златев, Валентина Бонева, Зоя Цвяткова и Илка Петкова. Преди няколко месеца стартира подписка за свикване на нова партийна общинска конференция, в която се включиха повече от 1/3 от общия членски състав. В документа се настоява за оставката на председателя на местната червена организация Илия Златев.

По повод участието на бившия областен председател на БСП Трифон Митев и д-р Евгений Желев на тайна сбирка, на която бе възроден проектът на Георги Първанов АБВ, Илия Златев отговори лаконично:Това е въпрос на личен избор.

Алтернативна лява листа за евроизборите ще извади Георги Първанов. Начело ще е Ивайло Калфин, съобщава „24 часа".Експрезидентът възроди в петък формата си АБВ и на първа тайна сбирка с червени кметове, Румен Петков и други свои привърженици от БСП обявил новата инициатива. С тази листа на практика Първанов цепи БСП, коментираха от "Позитано" 20. Приближени до експрезидента обаче отрекоха такъв сценарий. "Категорично нямаме намерение да напускаме БСП по свое желание, нито да я цепим", каза един от тях пред "24 часа".Очаква се във вторник да бъде обявена гражданска инициатива за издигането на Ивайло Калфин за водач на евролиста. На въпрос на bTV ще има ли такава листа и той ли ще я води, снощи Калфин каза: "Когато има какво да бъде обявено, то ще бъде направено."