/ netinfo
Дарението е част от програмата за социални инвестиции на „Контур Глобал Марица Изток 3“
Нова специализирана медицинска апаратура получи Клиниката по неонатология към УМБАЛ “Проф. Ст. Киркович” в Стара Загора като своеобразен „подарък“ в навечерието на 8 януари - Ден на родилната помощ и професионален празник на акушер-гинеколозите.

Деца даряват два кувьоза за бебета в УМБАЛ-Стара Загора

Дарението на обща стойност 15 442 лева включва интензивен инкубатор за новородени и воден дестилатор, и е част от програмата за социални инвестиции „Енергия за живот“ на „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

С новия инкубатор Isolette C2000 лекарите ще могат едновременно да регулират температурата, кислорода и влажността, за да осигурят необходимата специална среда за развитие на недоносеното новородено, за което се грижат. Дестилаторът пък е нужен за осигуряване на вода с определени показатели, която се използва за специализираната апаратура в отделението.
 
Благодарим за подадената ръка! За нас всяка помощ е безценна, защото ние се борим ежедневно за човешки живот, а в тази борба наличието на подходяща апаратура е жизнено необходима“, сподели началникът на клиниката - доц. Христо Мумджиев.

дарение
netinfo


За нас е особено важно да подкрепяме подобни проекти и с удоволствие ще продължим да го правим и занапред, защото децата са нашето бъдеще и няма нищо по-значимо от тяхното здраве“, коментира Алесандро Морето, директор на  ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“, който официално предаде дарението и пожела на екипа на клиниката да продължи все така всеотдайно да се грижи за своите малки пациенти.
 
Клиниката по неонатология към УМБАЛ “Проф. Ст. Киркович” в Стара Загора, е една от осемте клиники по неонатология трето ниво у нас и има утвърдено място като основен лечебен и консултативен център по неонатология за Югоизточна България.

Обемът дейност на клиниката (лечебна, консултативна, учебно-методична, и др.) обхваща областите Стара Загора, Ямбол и Сливен с общо (734 000 жители и около 5 000 новородени деца годишно) и частично Бургас.

дарение
netinfo


Годишно през интензивния сектор на Клиниката по неонатология преминават повече от 400 болни новородени и недоносени деца, около 80 от които са от други родилни заведения в упоменатите области.