AES и Община Гълъбово подписаха Спогодба и рамково споразумение за сътрудничество
AES и Община Гълъбово подписаха Спогодба и рамково споразумение за сътрудничество / DarikNews.bg, архив

Представители на AES и община Гълъбово подписаха договор за сътрудничество, с който американската компания отпуска на общината 8,4 милион лева в рамките на следващите 5 години за инфраструктурни, социални и културни дейности.

Фондът ще бъде използван за осъществяване на проекти, които са част от програмата на AES за социална и корпоративна отговорност. Американската компания се ангажира да отпусне веднага 1 милион евро за ремонт на основната пътна артерия в Гълъбово, а останалата част от сумата ще бъде отпусната през следващите пет години. С тези средства ще бъдат реализирани проекти, заложени в корпоративната програма за социална отговорност на AES.

„Ръководството на Община Гълъбово се стреми да бъде в добри взаимоотношения с всички инвеститори на територията на общината. Благодарни сме на AES и лично на г-н Лирой Рийд за проявеното разбиране и уважение към местната власт, която в своята дейност се ръководи от два основни принципа - спазване на българското законодателство и защита интересите на местната общност. Макар и трудно постигнато, Споразумението защитава максимално интересите, както на инвеститора, така и на жителите на община Гълъбово - тяхното право на здравословен начин на живот, комфорт и право на труд", заявиха от Община Гълъбово.