документи
документи / Dariknews.bg, архив
823 са издадени заповеди за отпускане на еднократна помощ за първокласници в Старозагорска област, 26 са отказани.  До края на юли в Дирекция „Социално подпомагане“ са подадени 855 заявления-декларации. Документите за отпускане на целева помощ за първокласници по реда на чл. 10а от Закона за семейни помощи за деца се подават в ДСП по настоящ адрес след записване на детето в първи клас, като крайният срок е 15 октомври. Общо за областта през изминалия месец са начислени помощи по Закона за семейни помощи за деца на 21 208 семейства.

През отчетения период са начислени добавки за социална интеграция на 17 343 лица с увреждания. От началото на юли правата на лицата с увреждания по Закона за интеграция на хората с увреждания и Правилника за неговото прилагане се осигуряват по настоящ адрес.

До края на октомври се приемат заявления-декларации за отпускане на целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2018-2019 година в Дирекциите „Социално подпомагане“ по настоящ адрес. Броят на подадените заявления-декларации за отпускане на целева помощ за отопление общо за област Стара Загора към края на юли е 2635-издадени заповеди са 2329, на 306 е отказано.