76 заявления за домашен санитар, социален асистент и сътрудник в Раднево
76 заявления за домашен санитар, социален асистент и сътрудник в Раднево / DarikNews.bg, архив

В Центъра за услуги и информация на граждани в Раденво бяха подадени 76 пакета документи по Проект „Социални услуги за социално включване в община Раднево - възможност за по-добър живот" за заемане на длъжността домашен санитар, социален асистент и сътрудник „Социални дейности"..

Подборът и назначаването на 19 домашни санитари, 7 социални асистента и 1 сътрудник „Социални дейности" ще бъде извършен чрез провеждане на конкурс на два етапа - административно съответствие и интервю.

Със заповед на кмета е сформирана комисия за разглеждане, оценяване на документите за кандидатстване за работа и провеждане на интервю. Разработена е процедура и критерии за подбор. Резултатите от класирането на етап административното съответствие и от проведените интервюта ще бъдат изнесени на информационното табло и на сайта на Община Раднево. С одобрените кандидати ще бъдат сключени срочни трудови договори.

Подадени са 97 заявления за ползване на социалните услуги за лична помощ и комунално-битови дейности и предоставяне на услуги в подкрепа на социалното включване. Съгласно ръководството за бенефициенти по изпълнение на договори по схема за БФП „Помощ в дома", на всяко лице подало заявление се извърши оценка на потребностите. Общият брой на обслужените потребители по време на предоставяне на услугите съгласно графика за изпълнение на дейностите е минимум 49 лица.