/ netinfo
С концерт на открито на Военния духов оркестър ще започне програмата за празника на Втора Тунджанска механизирана бригада. Тя е посветена на 20-годишнината от създаването й, която се навършва на 1 септември. Концертът ще се състои на 28 август от 10.00 ч. в парк „Пети октомври”, където ще се проведе и Гвардейски спектакъл с въоръжение от военнослужещи от 31 механизиран батальон – Хасково.

Във връзка с годишнината от създаването на бригадата на 29 август в парк „Артилерийски”, от 10.00 часа ще се проведат Показ на въоръжение и техника и Демонстрация по прочистване на сграда с личен състав, техника и имитация от военнослужещи от 38 механизиран батальон - Стара Загора. С демонстрация на бойни способности ще се изявят и военнослужещи от 42 механизиран батальон – Ямбол.     

На 4 септември от 10.30 ч.,на Античния форум „Августа Траяна” ще се проведе тържествено строяване с молебен за здраве на военнослужещите и техните командири. Ще бъдат прочетени заповеди за награждаване по случай празника на бригадата.

За събитията на 4 септември са поканени президентът, министърът на отбраната, областният управител, кметът на Стара Загора и други.