съд
съд / Снимка: Дарик, архив
На 16 години затвор, при първоначален „строг“ режим, осъди Окръжен съд-Стара Загора 28-годишен мъж от Чирпан.
 
На 12 декември 2015 година в Чирпан, област Стара Загора, осъденият  умишлено умъртвил свой съгражданин като го прострелял и му нанесъл прободна рана.
 
До инцидента се стигнало заради съществуващ дългогодишен конфликт между фамилиите на подсъдимия и пострадалия, които често прераствали  в  сбивания. Последният голям конфликт между тях бил през месец август 2015 година, когато бащата на подсъдимия е убит от роднини на пострадалия. На 12 декември 2015 година подсъдимият и пострадалият се срещнали в ромската махала на Чирпан. Там започнала престрелка с незаконно притежаваните от тях оръжия. В резултат на това пострадалият получил четири огнестрелни наранявания в тялото, след което подсъдимият му нанесъл и удар с нож в дясната поясна област, което довело до смъртта му. Подсъдимият също бил улучен в ръката.
 
След влизане на присъдата в законна сила от наказанието, ще бъде приспаднато времето, през което 28-годишният мъж  бил задържан с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Съдебният състав присъди обезщетения за неимуществени вреди на наследниците на пострадалия.
 
Подсъдимият беше признат за виновен и по повдигнатото му обвинение за това, че държал огнестрелни оръжия и боеприпаси, без да има за това надлежно разрешително. За това престъпление съдът наложи наказание на мъжа три години лишаване от свобода.
 
Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.