Нов масов бой в карловското село Розино вдигна на крак полицията.
 
Към 17:00 ч. днес разположените там служители на реда са реагирали и предотвратили разрастването на поредното сбиване между двете враждуващи фамилии Сребреви и Ескендерови. Има пострадали, но не сериозно. С полицейски заповеди са задържани 44 от участниците в сбиването. Образувано е досъдебно производство.
 
За осигуряване на обществения ред в селото са ангажирани служители от Районното управление в Карлово и сектор Специализирани полицейски сили. Към момента обстановката е спокойна.

Ромски екшън в Розино, разбити коли и къщи след свада между два клана

Ромски екшън се заформи и в събота вечерта, когато група роми от фамилия Сребреви нападнали къщите на Ескендерови. Те потрошили прозорците на жилищата и стъклата на микробус както и имущество, стреляйки с ловни пушки.
 
При стрелбата са ранени двама души, но според лекарите, нараняванията не са сериозни и няма опасност за живота им. Други двама са с порезни рани от падналите строшени стъкла.
 
От дългогодишната вражда между двата рода страдат всички, твърдят жители на селото:
 
„Докъде ще стигне всичко това? Аз не смея вече да ходя на работа. Тук нещата няма да се оправят. Ако не са едните, ще са другите. Хвърчат камъни. Не са ходили войници, не са яли бой, затова е така“, коментираха хората в селото.
 
Успяхме да укротим нещата, слава Богу. Иначе последствията какви щяха да бъдат, един Бог знае. Разговарял съм с двата рода - едните и другите не казват точната причина. Правя срещи, разговаряме за чест и достойнство. Свързани са бракове, родове... Слава Богу, че поне имат страх и уважение“, посочи кметът на селото Ангел Шаламанов.