13-ият мач не бе фатален за Баскетболния Берое
13-ият мач не бе фатален за Баскетболния Берое / beroebasket.com

В своя фатален 13-ти мач за първенството на мъжката А група, баскетболният Берое спечели тежкото си гостуване на Балкан в Ботевград със 76 на 64 точки. Срещата имаше особен заряд, поради факта, че голяма част старозагорските баскетболисти, включително треньорите Георги Младенов и Марин Яцински, до съвсем наскоро защитаваха цветовете на домакините. Обстановката допълнително се наелектрезира със странните тълкувания на БФБаскетбол по отношение правилато за „двоен лиценз", както и неколкократните отлаганията на двубоя, поради знайни и незнайни причини, информират от beroebasket.com.

Както се очакваше домакините от Ботевград се представиха с половин отбор състезатели участващи в НБЛ, които до този момент са изиграли един единствен мач в А група. Бурно подкрепяни от вярната си публика, те поведоха с 6 точки разлика. Очаквано обаче, в края на частта,благодарение на опитните Наско Радев и Бойко Миленков, старозагорци се върнаха в мача, за да се оттеглят на почивката с точка пасив.

Старши треньорът на Берое Георги Младенов сподели след поредния успешен мач на заралии : „ Това беше много сериозен тест за нашия отбор. Знаете, това е 75 % отбора на Балкан който участва в НБЛ, и смятам че ние се справихме. Излязохме концентрирани, но ни трябваше малко да се напаснем към отрицателната температура в залата. Все пак в Стара Загора тренираме и се предоставят други условия ....но както и да е. Бяхме се концентрирали около опазването на Станимир Маринов и в голяма степен успяхме. Спечелихме борбата под коша убедително. Като цяло съм доволен от всички момчетата, особено от опитните Радев и Миленков. Не ми стана хубаво, че за цял мач направихме 10-на грешки и съответно толкова допуснахме последните 3 минути, но работим здраво на тренировките. Резултатите ще дойдат".

Следващата среща на Берое е на 26 февруари от 17.30 ч. срещу Овъргаз в Стара Загора.