/ ThinkStock/Getty Images
Средната брутна месечна заплата в област Стара Загора за месец юли  е 1 076 лв., за  август - 1 066 лв. и за септември - 1 146 лева, отчитат от Териториално статистическо бюро – Югоизток .

Кметът Живко Тодоров: Гледаме години напред за развитието на Стара Загора

През третото тримесечие
на годината средната месечна работна заплата в област Стара Загора  е 1 096 лв. и намалява спрямо второто тримесечие на 2018 г. с 0.5%. Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо намаление, са „Административни и спомагателни дейности“ - с 4.1% и  „Добивна промишленост“ - с 3.3%. Увеличение на средната работна заплата е регистрирано в дейност „Финансови и застрахователни дейности“ с 11.2%.

Премиерът инспектира напредъка по европейските проекти в Стара Загора

Спрямо същия период
на предходната година средната месечна работна заплата в областта нараства с 8.4%, като в обществения сектор нарастването е с 9.9%, а в частния - със 7.7%. В сравнение с останалите области на страната област Стара Загора е на трето място по показателя средна работна заплата, след областите София(столица) (1 504 лв.) и София (1 109 лв.).

Община Стара Загора дава 100 000 лв. като парична вноска в „Индустриална зона Загоре“

По предварителни данни на Националния статистически институт наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Стара Загора към края на септември намаляват с 0.8% спрямо края на юни, като достигат 104.7 хиляди.