Жителите на Долни Богров скочиха срещу движението на ТИР-ове през селото
Жителите на Долни Богров скочиха срещу движението на ТИР-ове през селото / снимка: Sofia Photo Agency, архив

С подписка до Столичната община жителите на село Долни Богров поискаха да се вземат мерки срещу преминаването на тежкотоварни автомобили през населеното место.

Пред съветниците от комисията по транспортна инфраструктура Цецка Кочкова - кмет на селото, обясни, че за да спестят няколко километра около 70 ТИР-а на ден преминават от Равно поле през Долни Богров или в обратна посока, като по този начин увреждат пътната настилка по уличната мрежа в селото и застрашават безопасността на движение за жителите му.

Пътят за тежкотоварни автомобили е през бул. „Ботевградско шосе”, „Околовръстния път”, а не през главната улица на Долни Богров, обясни Кочкова. Сред преминаващите през селото камиони не са само тези, които пътуват до логистичните центрове на няколко хранителни вериги, които са до село Равно поле, а има и камиони, които минават транзитно през България, посочи още тя.

Съветниците решиха да се поставят забранителни знаци за преминаването на тежкотоварни автомобили през Долни Богров, като забраната ще се отнася за улиците в селото, а не за главния път, преминаващ покрай него.