/ iStock/Getty Images
Съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и защитника на подсъдим за извършено от него престъпление - причиняване на средна телесна повреда, съобщиха от обвинението.

Подсъдимият се е признал за виновен за това, че на 18 февруари 2020 г., около 22:30 часа в кв. „Христо Ботев“, в София, чрез нанасяне на удар с дървен предмет - наподобяващ бухалка в главата, причинил на пострадалия средна телесна повреда.

Причинените травматични увреждания са довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота и нараняване, проникващо в черепната кухина. Деянието, подсъдимият е извършил в условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан два или повече пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, като поне за едно от тях изпълнението на наказанието не е отложено по чл. 66 от НК.

С определение на Софийски районен съд на подсъдимия е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок две години и четири месеца, което ще бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

Споразумението не подлежи на въззивна и касационна проверка и има последиците на влязла в сила осъдителна присъда.