/ IStock
Съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и защитника на подсъдим за извършен опит за грабеж, съобщиха от обвинението.

Подсъдимият се е признал за виновен за това, че на 13 август 2020 г., около 15:40 часа от товарен автомобил паркиран в жк. „Банишора“, в София, е направил опит да отнеме чужди движими вещи - раница, ведно с намиращите се в нея вещи, мъжка чанта и парична сума, всички вещи на обща стойност 739,20 лева, от владението на мъж.

Престъплението останало недовършено, поради независещи от Л. Р. причини, той бил преследван от пострадалия Р. Н. и от свидетел - А. Я., след което бил повален на земята.

Задържаха за 72 часа двама обвиняеми за грабеж

Впоследствие Л. Р. бил задържан от служители на 03 РУ-СДВР, като заварен на мястото на престъплението подсъдимият употребил заплашване, за да запази владението върху откраднатите вещи - извадил нож и го размахал срещу свидетелите М. Н. и А. Я.

С определение на Софийски районен съд на подсъдимия Л. Р., е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и десет месеца, което ще бъде изтърпяно при първоначален общ режим.

Споразумението не подлежи на обжалване и има последиците на влязла в сила осъдителна присъда.