/ iStock/Getty Images
Той е откраднал 30 000 лева
Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия П. П., на 36 г., за грабеж и отправяне на закани с убийство, съобщиха от обвинението.

П. П. е обвинен в това, че на 25 янаури в София отнел чужди движими вещи - парична сума (в евро) в размер на 30 000 лева, собственост на М. Ц. от негово владение, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това заплашване.

Обвиняемият влязъл в управлявания от М. Ц. автомобил и извадил неустановен предмет, наподобяващ огнестрелно оръжие (пистолет), казал „Вижте какво имам“, след което насочил към пострадалия М. Ц. оръжието и го попитал къде са парите. След това П. П. взел парите и напуснал автомобила.

На П. П. е повдигнато обвинение и за това, че се заканил на М. Ц. с убийство като му казал, че ще го убие и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Деянието било съпроводено с нанасяне на удари към пострадалия.

Обвиняемият П. П. е осъждан. Престъпленията, за които той е привлечен като обвиняем, са наказуеми с лишаване от свобода. Предвид високата обществена опасност на деянията и извършителя, на 30 януари дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на П. П. за срок до 72 часа.

Предстои днес да бъде внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.