/ IStock
С постановление на наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура за срок до 72 часа е задържан обвиняем на 31 години, съобщиха от обвинението.

Той е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление - грабеж. Той е обвинен в това, че на 25.01.2021 г. около 19,30 ч. на автомагистрала „Хемус“ посока София, в района на с. Яна, отнел чужди движими вещи - мъжка чанта, съдържаща 3000 лева, 100 евро, документи и мобилен телефон, от владението на С. С., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила. М. П. нанесъл удари с юмруци в областта на главата на пострадалия С. С. и го изритал в крака, като му причинил временно разстройство на здравето, неопасно за живота. 

Престъплението, за което той е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода от три до десет години. Предвид високата обществена опасност на деянието, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа.

Предстои утре да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.