/ iStock/Getty Images
Временно ще бъдат затворени участъци от столични улици за миене в следващите дни, съобщиха от пресцентъра на Столичната община (СО).

От 23:00 часа на 17 юли до 5:00 часа на 18 юли се забранява влизането на пътни превозни средства по централното северно и южно пътно платно на Софийския околовръстен път в участъка от бул. „Александър Малинов“ до бензиностанция „Еко“. Движението на автомобили ще извършва в локалните пътни платна в същия участък.

От 23:00 часа на 18 юли до 5:00 часа на 19 юли се забранява влизането на пътни превозни средства по централното северно пътно платно на Софийския околовръстен път в участъка от бензиностанция „Еко“ до бул. „България“. Движението ще се извършва в северното локално пътно платно в същия участък.

А от 23:00 часа на 19 юли до 5:00 часа на 20 юли се забранява влизането на пътни превозни средства по централното южно пътно платно на Софийския околовръстен път в участъка от бул. „България“ до бензиностанция „Еко“. Движението ще се извършва в локалното южно пътно платно в същия участък, информират от Столичната община. 

Заради миене на пътните платна, тротоарите и спирките на бул. „Симеоновско шосе“ в участъка от Софийския околовръстен път до бул. „Д-р Г. М. Димитров“ поетапно ще се затварят пътните платна за движение.

От 00:30 до 2:00 часа на 16 юли се забранява влизането на пътни превозни средства първо по западното пътно платно, а след това -  по източното пътно платно на бул. „Симеоновско шосе“ в участъка от СОП до ул. „Проф. д-р Иван Странски“.

След това, от 2:00 до 4:30 часа на 16 юли, се забранява влизането на пътни превозни средства първо по източното пътно платно, а после – по западното пътно платно на бул. „Симеоновско шосе“ в участъка от ул. „Проф. д-р Иван Странски“ до бул. „Д-р Г. М. Димитров“.
БТА