/ iStock/Getty Images
Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняеми - грузински граждани, за кражба, извършена в съучастие, съобщиха от обвинението.

Те са обвинени в това, че за времето от 17:00 до около 18:10 часа на 25 февруари в София, от магазин и фризьорски салон, собственост на „М“ ЕООД, в съучастие са отнели чужди движими вещи - три броя системи за сгъстяване на коса, на обща стойност 3450 лева, собственост на търговско дружество „М.“ ЕООД, от владението на управителя на фирмата - В. Т., без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят.

Седем години затвор за рецидивист за кражба в София

Единият е участвал в извършването на кражбата като извършител, а другият е улеснил отнемането на вещите, като помагач. Престъплението, за което те са привлечени към наказателна отговорност, е наказуемо с „лишаване от свобода“ до осем години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителите на 28 февруари дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържането им за срок до 72 часа.

Предстои днес да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на всеки от тях.