/ ThinkStock/Getty Images
По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура, е признат за виновен подсъдим на 31 г., за извършена от него кражба в условията на опасен рецидив, съобщиха от обвинението.

По делото е установено, че на 5 ноемви 2017 г. за времето от 09:15 до 14:00 часа от къща в кв. „Гевгелийски“ в София, подсъдимият отнел чужди движими вещи - обеци от бяло и жълто злато, четири златни пръстена, златно синджирче, златна висулка, сребърни обеци, сребърен пръстен, GPS навигация, мобилен телефон и др., всички вещи на обща стойност 1212,96 лева, от жена.

Задържаха обвиняем за взломна кражба в София

Деянието подсъдимият е извършил в условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК и след като е бил осъждан повече от два пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, като поне за едно от тях изпълнението на наказанието не е отложено по чл. 66 от НК.

Софийски районен съд е постановил присъда, с която е признал за виновен подсъдимия по повдигнатото му от Софийска районна прокуратура обвинение, като му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от седем години, при първоначален строг режим на изтърпяване.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.