/ iStock/Getty Images
С постановление на наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура за срок до 72 часа е задържан обвиняем на 41 години. Той е привлечен в качеството на обвиняем за извършена от него взломна кражба, съобщиха от обвинението.

Той е обвинен в това, че за времето от 22:30 часа на 13 февруари до 09:45 часа на 14 февруари, от къща находяща се в кв. „Горубляне”, София, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот (взломен пвц прозорец) е отнел чужди движими вещи - компресор, ръчен циркуляр, пневматичен телбод, шлайф машина, плочи гранитогрес, дъбово дюшеме, душове, мивки и други.

Затвор за рецидивист за кражба в столицата

Престъплението, за което той е привлечен към наказателна отговорност, е наказуемо с лишаване от свобода от една до десет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа.

Предстои утре да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.