/ IStock
Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж за това, че отнел чужди движими вещи – портфейл, съдържащ лична карта и парична сума, всичко на обща стойност 1603 лева от жена. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Това съобщиха от прокуратурата.

На 3 януари тази година около 16,30 ч. обвиняемият  заедно с приятелката си се намирал в магазин за хранителни стоки в ж.к. „Люлин“, София. Приятелката му била на една от касите в магазина, а мъжът обикалял във вътрешността му. Докато обикалял из магазина, обвиняемият забелязал жена с портфейл в джоба на якето си, който не се закопчавал. В портфейла на жертвата били личната ѝ карта и парична сума, всички вещи на обща стойност 1603 лева. Обвиняемият решил да отнеме портфейла ѝ и да се облагодетелства. В изпълнение на това той се насочил към нея, докато тя разглеждала артикули в магазина, застанал зад гърба ѝ и с дясната си ръка отнел портмонето ѝ, след което го прибрал в себе си. Непосредствено след това обвиняемият се насочил към касата, където била приятелката му и заявил, че бързо трябва да излизат. След това двамата напуснали търговския обект. Малко по-късно жртват се наредила на каса в магазина, за да заплати взетите от нея продукти, където установила липсата на портфейла си. Впоследствие пострадалата се свързала с управителя на магазина, с когото прегледали записите от охранителните камери на обекта.

Задържаха обвиняем за кражба от храм в София


По случая било образувано досъдебно производство, в хода на което било установено обвиняемият  да е осъждан. Настоящото деяние е извършил при условията на опасен рецидив, след като е бил осъден за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година.

Спрямо мъжът била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои делото срещу него да продължи в Софийски районен съд.