/ iStock/Getty Images
Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия И. Ч., койето е на 23 години, за грабеж, съобщиха от прокуратурата.

И. Ч. е обвинен в това, че на 06.03.2021 г. около 19,30 ч. в ж.к. „Връбница“, гр. София, е отнел чужди движими вещи - дамска чанта, съдържаща мобилен телефон, ключове, портфейл, парична сума от 190 лева, лична карта, карта на банка, карта за градски транспорт и други лични вещи, от владението на Д. Р., без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила.

И. Ч. издърпал със сила дамската чанта от рамото и ръката на пострадалата Д. Р., като я съборил на земята.

Обвиняемият И. Ч. е осъждан. Престъплението, за което той е привлечен към наказателна отговорност, е наказуемо с „лишаване от свобода“ от три до десет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 07.03.2021 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на И. Ч. за срок до 72 часа. Предстои утре, 09.03.2021 г., да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.