/ iStock
Възстановено е движението на влакове от София до Павел баня и от днес те отново спират на спирката в курортния град. Това съобщават от пресцентъра на администрацията в Павел баня.

Възстановяването стана възможно благодарение на ползотворната комуникация с министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и народният представител и председател на парламентарната група по транспорт и съобщения в Народното събрание Халил Летифов, коментира кметът Иса Бесоолу, цитиран от администрацията. 

Обезпечено е и предвижването на пътници от железопътната гара в Павел баня до града и обратно. Решението е взето съвместно с управителите на "Специализираната болница за рехабилитация – Национален комплекс" ЕАД и санаториума "Профилактика, рехабилитация и отдих (ПРО)" ЕАД в лицето съответно на д-р Йордан Гечев и Христо Чаушев. На разположение на пътниците ще бъде осигурен индивидуален транспорт, който те ще могат самостоятелно да поръчват след позвъняване на телефонен номер, посочен на видно място, както на жп гара "Павел баня", така и на автогарата в града, в хотелите и санаториумите. Това нововъведение се налага, предвид факта, че няма постоянен пътникопоток от гарата до града и обратно, допълват от администрацията.

Припомняме, че преди дни община Павел баня и местни институции настояха пред "Български държавни железници - Железопътни превози" да бъдат предприети действия за спирането на три бързи влака от София на спирката в курортния град. Това решение беше взето след работна среща, свикана от кмета Иса Бесоолу, в която участие взеха представители на общинската администрация и на Общинския съвет и управителите на Специализираната болница за рехабилитация – Национален комплекс“ ЕАД и санаториум „Профилактика, рехабилитация и отдих (ПРО)“ ЕАД д-р Йордан Гечев и Христо Чаушев. 
Ралица Стефанова, БТА