/ ThinkStock/Getty Images
Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт спрямо обвиняем мъж на 35 г., за това, че се заканил с убийство на сестра си, съобщиха от обвинението.

На 16 декември 2020 г., около 18:00 часа пострадалата, заедно с майка си и приятелят си били в дома им в жк. „Младост“, София и разговаряли.

В този момент при тях влязъл обвиняемият и започнал да крещи и да отправя обидни думи към сестра си. Непосредствено след това той взел един кухненски нож и го метнал към пострадалата, но не успял да я уцели и ножът паднал на пода.

Мъж отива на съд за опит за убийство на жена в Петрич

Ядосан, той се доближил до сестра си и започнал да я блъска с ръце по тялото, а с краката си я ритал в областта на коленете. След това обвиняемият започнал да блъска тялото на сестра си в стената, да я обижда и да ѝ отправя закани за убийство, като ѝ казал: „Ще те убия“, „Ще умреш“, „Ще те нарежа на парчета“.

Впоследствие обвиняемият нанесъл удари по тялото и на майка си, тъй като тя  направила опит да защити дъщеря си, а когато приятеля й се намесил в ситуацията, обвиняемият нанесъл побой и над него.

През цялото време той обиждал присъстващите и им отправял закани за саморазправа. След случилото се, те потърсили съдействие от органите на МВР, чрез телефон 112.

По случая било образувано досъдебно производство, в хода на което било установено, че обвиняемият е многократно осъждан, спрямо него била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои делото да продължи в съда.