/ / iStock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж на 65 години за извършено от него престъпление - опит за убийство, съобщиха от обвинението.

Обвиняемият е пенсионер по болест, осъждан е за опит за убийство и реабилитиран по давност. От 2006 г. мъжът живеел на семейни начала с Н.Т. Двамата се преместили в закупения от него апартамент в Петрич.

През 2018 г. обвиняемият претърпял инсулт, вследствие на което получил пареза на лявата ръка и левия крак. Възстановявал се бавно, като през това време Н.Т. се грижела за него.

Задържаха за 72 часа мъж за отправяне на закани с убийство

Жената била назначена и за негов личен асистент от социална институция. Здравословното състояние на В.В. го правело по-агресивен и ревнив към Н.Т. Между двамата често избухвали скандали, имало случаи на физическо посегателство от негова страна.

Около 11:00 часа на 24 август 2019 г. обвиняемият се намирал пред жилищния му блок, където се скарал с майката на Н.Т. Не след дълго жена му дошла да го прибере вкъщи за обяд и за прием на лекарствата.

Вече в апартамента В.В. нападнал Н.Т. със сатър и я заплашил с убийство. След това взел кухненски нож и замахнал с него към жената. Въпреки опита й да се предпази, мъжът я наранил по ръката, след което нанесъл прободна рана в областта на лявата мишница. Заканил се, че „ще го завърти, за да умре“.

Пострадалата изпитала силна болка, бавно се придвижила към кухнята, където успяла да се заключи. Свидетел на случващото се станала майка й, която влязла в апартамента през отворената врата. Тя излязла навън и повикала помощ, след което подала сигнал на телефон 112.

Пристигналите на място полицаи открили Н.Г. лежаща в безсъзнание на пода. Незабавно жената била транспортирана в болнично заведение, където й била оказана висококвалифицирана спешна медицинска помощ.

От назначените по делото съдебномедицински експертизи е видно, че на Н.Т. били причинени прободно-прорезни рани на гръдния кош, в това число проникващо в гръдната кухина нараняване, довело до кръвоизлив, повърхностни прорезни наранявания по тялото и левия крайник. Предстои делото да продължи в съда.