/ iStock/Getty Images
Прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Я. П за отправен изакани за убийство, съобщиха от обвинението.

Той е обвинен в това, че в периода от неустановена дата през август 2020 г. до октомври 2020 г. в София, с три деяния, се е заканил с убийство на В. К., както следва:

От неустановена дата през август 2020 г. до 28.09.2020 г. в София се е заканил с убийство на В. К., като ѝ казал, че ако продължава да има интимни отношения с Е. ще я убие, и това заканване е могло да  възбуди основателен страх от осъществяването му.

На 10.10.2020 г. около 18,00 ч. на бул. „Мадрид“ в София, опитвайки се да влезе в жилището на В. К., я изблъскал и ѝ се заканил с убийство като крещял: „Ще те залея с киселина!

Ще убия и теб и Е.“, като това заканване е могло да  възбуди основателен страх от осъществяването му. На 17.10.2020 г. около 23,00 ч. на бул. „Мадрид“ в гр. София, след опит да влезе в жилището на В. К., се заканил с убийство на пострадалата по телефона като ѝ крещял: „Ще те наръгам. Ще те изкормя.“, и това заканване е могло да  възбуди основателен страх от осъществяването му.

Престъплението, за което Я. П. е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода до шест години. Предвид високата обществена опасност на деянието, днес прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Я. П. за срок до 72 часа.

Предстои на 18.01.2021 г. да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.