/ iStock/Getty Images
Студенти от Медицинския университет в София вече ще живеят в обновено общежитие в район "Лозенец". 

Читалня, книжарница, аптека, фитнес, хранителен магазин, обща пералня са само част от удобствата в новото общежитие.

Обновеният блок 6 в столичния район "Лозенец" впечатли заместник-министъра на образованието и науката проф. Генка Петрова, която бе специален гост на тържественото откриване, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Заместник-министър Петрова, ректорът на МУ-София акад. Лъчезар Трайков и кметът на район "Лозенец" Константин Павлов прерязаха лентата на изцяло обновената сграда.

"Нашата планета е нашето здраве" - с мотото на Световната здравна организация, заместник-министърът на образованието и науката проф. Генка Петрова поздрави Медицинския университет за новата придобивка в навечерието на 7 април - Деня на здравето. Тя посочи, че е важно да създаваме градска среда, в която да живеем пълноценно. А с тази сграда Медицинският университет е създал именно такива условия.

Проф. Петрова пожела на студентите успех в следването и ги призова да пазят чисто и красиво новото общежитие, за да се чувстват уютно и спокойно в него.

Блок 6 разполага със 183 двойни и с 30 самостоятелни стаи, всички със санитарни възли и хладилник. Общежитието е построено през 1963 г. С ремонта е направено укрепване, с което е удължен експлоатационният живот на сградата.

Обновяването е на стойност малко над 8 млн. лв., осигурени изцяло от бюджета на университета.
БТА