/ БТА
Столична община (СО) въвежда временна организация на движението на моторни превозни средства във връзка с честванията за 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия, съобщиха от пресцентъра на СО. 

Забраняват се престоят и паркирането за времето от 03:00 часа сутринта до приключване на мероприятието на 6 май в района на площад "Николай Гяуров", при паркингите на северната част на площад "Св. Александър Невски", в района на югоизточната част на площад "Св. Александър Невски", в района на ул. "Оборище" между бул. "Васил Левски" и пл. "Св. Александър Невски".

За периода от 7:00 часа до приключване на мероприятието на 6 май се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Оборище“, в участъка между бул. "Васил Левски" и ул. "11-ти август", по ул. "15-ти ноември", по ул. "11-ти август" в участъка между ул. "Московска" и пл. "Св. Александър Невски".
 
За времето от 8:00 часа до приключване на мероприятието на 6 май се забранява престоят и паркирането на автобусите, превозващи участниците в мероприятието на бул. "Цар Освободител" пред Археологическия музей. От 11:30 до 12:30 часа в празничния ден се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. "Леге" в участъка между бул. "Цар Освободител" и ул. "Съборна".

В София тази година няма да има военен парад на 6 май. Ще се състои само церемония пред Паметника на незнайния воин. Въпреки това над столицата ще прелетят самолети по време церемонията, за да бъде показано, че българската авиация продължава да носи със собствени национални сили охраната по въздушното пространство на страната ни.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Десислава Антова, БТА