/ БГНЕС
С венци и цветя бе отрупан паметникът на Христо Ботев в Борисовата градина
Точно в 12.00 ч. София застина в почит към паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България.
 
Спряха и пешеходците, и автобуси, и коли. На бул. "Цариградско шосе" някои от шофьорите слязоха от автомобилите си, за да отдадат почит към Христо Ботев.
 

БГНЕС


Депутатите почетоха паметта на Ботев и загиналите за свободата на България

С венци и цветя бе отрупан паметникът на Христо Ботев в Борисовата градина. С официална церемония беше отбелязана 141-ата годишнина от гибелта на българския революционер и в памет на героите, загинали за свободата и независимостта на България.
 

БГНЕС


Официални лица, ученици и възрастни изразиха почит и признателност пред великия българин. Зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов изтъкна, че 2 юни е изключителен ден в календара на историческата памет на България.
 
Днес е Денят на Ботев (ВИДЕО)

"Това е датата, на която се покланяме пред тези, които пожертваха себе си и отдадоха живота си, за да може днес да сме свободни българи и европейци, за да може да имаме всички тези права и блага, които черпим като жители на собствената си държава, като хора със свобода", каза Чобанов.
 
"За да имаме всичко това хора са се хвърляли в борбата с ясната мисъл, че ще жертват себе си, със съзнанието, че отиват на заколението, за да ги има днес свободните българи", посочи зам.-кметът на Столична община.
 

БГНЕС

БГНЕС