/ БГНЕС
Идеята е от днес до Великден да се раздава всекидневно топъл обяд на социално слаби хора в най-студените дни
Социална кухня „Не хаби – дари“ отвори врати в София
100035
Социална кухня „Не хаби – дари“ отвори врати в София
  • Социална кухня „Не хаби – дари“ отвори врати в София
Социална кухня „Не хаби – дари“ ще раздава безплатно храна на социално слаби хора в столицата в най-студените дни. Кампанията беше открита от омбудсмана Мая Манолова и златните момичета от националния отбор по художествена гимнастика. Идеята е до Великден да се раздава всекидневно топъл обяд.
 
Социалната кухня „Не хаби – дари“ е в двора на православния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ на Женския пазар. Кампанията беше открита с благословията на църквата: "Инициативата започва днес и идеята е тя да продължи до Великден. Така че, Дай Боже, да се намерят повече хора, които да подкрепят със своята лепта, със своята доброта тази инициатива и тя наистина да бъде за духовна полза на всички онези, които я подкрепят, които са я създали и за утеха на тези, които се ползват от нея".

Пенсионерите в България - онеправдани и забравени от всички

Социална кухня Не хаби дари
БГНЕС

Социална кухня Не хаби дари
БГНЕС


Менюто ще бъде съобразено изцяло с постите на Българската православна църква и ще включва супа, хляб, кофичка кисело мляко или плод. Омбудсманът Мая Манолова разказа, че инициативата е подкрепена от няколко големи търговски вериги: "Абсолютно всичко в тази социална кухня е доброволно и безвъзмездно. Храните са дарени, приготвянето им е безвъзмездно, дарени е посудата, с която ще се предоставя храната и това страхотно място за социалната кухня".

Зад социалната кухня застава и БЧК.

Близо шест пъти са се увеличили подкрепените с услугата „Топъл обяд“

Социална кухня Не хаби дари
БГНЕС