Социалистите настояват за проверка на „Софийски имоти”
Социалистите настояват за проверка на „Софийски имоти” / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Социалистите настояват за проверка на „Софийски имоти”
61340
Социалистите настояват за проверка на „Софийски имоти”
  • Социалистите настояват за проверка на „Софийски имоти”

Да бъде направена цялостна проверка на „Софийски имоти” заради съмнения за злоупотреби от страна на директора на дружеството Деян Цветков. За това настояха от ръководството на градския съвет на БСП, по повод информация за неправомерни разходи на дружеството. В сигнала, който общинския съветник на БСП Георги Кадивев изпраща до Йорданка Фандъкова, са приложени редица фактури на „Софийски имоти” за закупуването на стоки за лична употреба, например алкохолни напитки, козметика, домакинска техника, дрехи и лекарства и др.

От БСП настояват информацията за нарушенията в „Софийски имоти” да бъде проверена и да се установи има ли подобни злоупотреби в другите общински дружества.

В питането до столичния кмет Йорданка Фандъкова са приложени ксерокопия от фактури, подписани от директора на дружеството Деян Цветков. От тях става ясно, че покупките на „Софийски имоти” са с разнороден характер - от козметични продукти, дрехи и обувки, до домакински електроуреди, преносим компютър и надуваеми дюшеци. В голямата си част разходите са направени в периода около коледните и новогодишни празници, обясни общинският съветник от БСП Георги Кадиев.

„Във всички фактури съвсем ясно се вижда неговия подпис за закупено уиски, ликьор, козметика, дамски порфейл, дамска тениска, два костюма, кожено яке и риза, домакински потреби, закачалки, тигани. Изобщо каквото се сетите”, заяви Кадиев.

„Когато един директор, когото ти си назначил да управлява сериозно дружество като „Софийски имоти”, започне да си плаща тениските и тиганите със средства на дружеството, той очевидно злоупотребява”, изтъкна още Георги Кадиев.

От Градския съвет на БСП настояваха ръководството на Столичната община да провери фактурите и да установи дали съмненията за злоупотреби от шефа на „Софийски имоти” са основателни. По думите на Кадиев, ако се докаже, че посочените нарушения са извършени, сигналът ще бъде изпратен и до прокуратурата.