/ iStock/Getty Images
Живеещи в района на столичния бул. „Цар Борис III“ където в петък беше блъснато и загина 15-годишно момче, внесоха подписка в Столична община с искане за обезопасяване на пешеходна пътека.

Освен до кмета на София и до Столичния общински съвет хората от района са внесли копие до премиера Бойко Борисов, като искането ще бъде изпратено и до министъра на транспорта и на вътрешните работи.

Кола блъсна и уби 15-годишно момче в София

Пред Дарик Диана Димитрова, която е инициатор на подписката обяви, че ако пешеходната пътека не бъде обезопасена в кратки срокове, живеещите ще бъдат принудени да блокират движението по бул. „Цар Борис III“.
 
 "Нашата инициатива е във връзка не само с този смъртен случай, а и за такива преди него" подчерта Димитрова.
 
Според нея зеленият сигнал за пешеходците е изключително краткотраен.

"Какви са нашите искания? Поставяне на ограничение за намаляване на скоростта до безопасна на бул. "Цар Борис III" - дали да се сложат знаци, дали да се сложат камери, които да засичат скоростта и да се глобяват шофьорите, нека КАТ да го реши. Поставяне на повдигната пешеходна пътека по целия булевард, където има пешеходни пътеки на пешеходните светофари. Внесох такова искане с 1212 подписа", поясни още тя.