По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова са сформирани три комисии за описване на щетите по публичната инфраструктура в трите най-засегнати района след поройните дъждове – районите "Витоша", "Нови Искър" и "Кремиковци", съобщиха за БТА от пресцентъра на Столичната община.

В комисиите влизат екипи от щаба на Столичната община с участието на районните администрации. Веднага след огледите ще започне възстановяването на публичната инфраструктура, посочват от Столичната община.

Извършват се огледи на пораженията по частни имоти, организирани от районните кметове. В кварталите "Драгалевци" и "Симеоново" продължава почистването на наноси с помощта на техника.

Ситуацията в засегнатите от обилните валежи в София е овладяна

Ситуацията в засегнатите райони от обилните валежи, които започнаха на територията на Столичната община вечерта на 15 май и продължиха няколко дни, е овладяна и се нормализира.

По данни на Националния институт по метрология и хидрология падналият дъжд е между 40 и 70 литра на кв. м до полунощ на 15 юни в различните райони на София.

Пожарната: Няма опасност от преливане на язовири, ситуацията е под контрол (ВИДЕО)

Вчера екипи на Столичната община и пожарната отводняваха завирявания, наводнени дворове, мазета, почистваха наноси, паднали клони и дървета.

В дейностите се включиха и доброволци от Доброволното формирование на Столичната община. На терен са се отзовали и кметовете на районите "Нови Искър" Даниела Райчева, "Кремиковци" Лилия Донкова и "Витоша" Теодор Петков.
София Господинова/БТА