Предстои автомобилите на участниците да бъдат спрени от движение за срок от 3 месеца, те ще трябва да платят и глоби от 3000 лв.
Служители от отдел „Пътна полиция“-СДВР съставиха актове за установени нарушения на двама 18-годишни, участвали в нерегламентирана надпревара по софийските улици, съобщиха от МВР..

Санкциониран е и трети водач, участвал в пътнотранспортно произшествие с един от тях. На 12 март вечерта в полицията е получен сигнал за пътен инцидент на бул. „Черни връх“ между два автомобила.

При инцидента са нанесени само материални щети на колите, като няма пострадали. Пристигналите на място пътни полицаи са съставили акт за установено нарушение на водача, виновен за инцидента.

Нощна гонка в София завърши с катастрофа и акт за шофьор, пресякъл пътя на състезанието

В хода на полицейската проверка са събрани допълнителни данни, че минути по-рано водачът на Нисан-а си устроил надпревара по булеварда с водач на лек автомобил „Макларън“. 

Двамата шофьори са установени и призовани в столичния КАТ, където са им връчени актове за установените нарушения на основание чл.104 Б от Закона за движение по пътищата. 

Предвидената санкция след издаване на наказателното постановление е 12 месеца лишаване от правоуправление и 3000 лева парична глоба. Предстои автомобилите им да бъдат спрени от движение за срок от 3 месеца.

Припомняме, че гонката между двата мощни автомобила завърши с тежка катастрофа на оживения булевард. Виновен, според КАТ, е шофьорът, ударен от една от скъпите коли, участвали в състезанието. Той е санкциониран с акт за 200 лева.

Двата мощни автомобила са заснети да се състезават по булевард „Черни връх”, в посока центъра. Минути по-късно двете коли продължават гонката, но в обратната посока. Пред тях по случайност се озовава трети автомобил. 

По последва информация мощният GTR е на бизнесмен, а зад волана е бил 19-годишният му син. Бизнесменът е подсъдим по дело за сводничество. Живеещи в района често чуват шум от гонки по булевард „Черни връх”.