След гонка с полицията отнеха книжката на кмета на Ахелой - Иван Георгиев. Наложена му е и санкция от 2000 лв. заради неизпълнение на полицейско разпореждане, посочва NOVAТой бе задържан за срок от 24 часа след съмнение за шофиране в нетрезво състояние. Мъжът отказал да предостави на униформените документи за самоличност, както и да бъде тестван за алкохол.  

В събота следобед патрулен екип в Поморие забелязал криволичещ по пътя автомобил. Полицаите опитали да го спрат, но шофьорът отказал да отбие. Последвало преследване и арест. Причината - кметът не предоставил поисканите му документи, отказал и тест за алкохол с дрегер.

Кметът на Ахелой е арестуван след полицейска гонка

За ареста потвърди и съпругата на Георгиев. Тя разказа, че предишния ден били на погребение. „Не знам дали имат право да го задържат така - без никаква проба, без нищо”, обясни Божана Георгиева.

При задържането градоначалникът отказал да даде и кръвна проба, въпреки че бил откаран за медицински преглед в болницата. Това оказва се не е първи такъв случай за кмет. „Може би един - два пъти да се е случвало в живота му”, допълни съпругата му.
nova.bg