Скандално било пенсионирането на директора на Френската гимназия
Скандално било пенсионирането на директора на Френската гимназия / Sofia Photo Agency

Има варианти за това пенсионираният директор на столичната 9-та Френска гимназия Пенка Малинска да остане на поста си. Това зависи от просветния министър Даниел Вълчев и от шефа на регионалния инспекторат по образованието Ваня Кастрева, заяви самата Малинска след среща със столичния кмет Бойко Борисов.

Според Борисов мотивите за заповедта за пенсионирането на Малинска са политически и са свързани с непослушанието на френската гимназия.

Пенсионираната вече Пенка Малинска сподели, че вероятната причина за така издадената заповед е заради това, че Френската гимназия първа се е обявила срещу насилието в училище и първа е алармирала, че на училищата са нужни млади хора. „Ако ми дадат шанс да се върна на поста си, ще видите какво още мога да направя. Огорчена съм от институциите, но съм морално удовлетворена от подкрепата и ще се боря докрай”, допълни Малинска.

Столичният кмет определи като скандален начина, по който е била пенсионирана Пенка Малинска. „Искам да кажа на тези господа, че няколко месеца след изборите, Малинска ще им раздаде заповеди за уволнение”, закани се Борисов.