Йорданка Фандъкова
Йорданка Фандъкова / БГНЕС
Столичното 44-то училище „Неофит Бозвели” няма да отвори врати на 15 септември. Неговите възпитаници ще бъдат пренасочени в друго учебно заведение, където да могат да започнат учебната година в нормални условия. Ремонтите след първия звънец ще продължат и в други софийски училища, но кметът на столицата Йорданка Фандъкова заяви, че те няма да пречат на учебния процес.

Месец преди началото на учебната година се търсят учители
 
На 15 септември възпитаниците на столичното 44-то училище в квартал „Подуяне”  ще престъпят прага на близкото 199-то учебно заведение. Причината за това е, че тече сериозна реконструкция по програма за енергийна ефективност, финансирана от национален фонд.
 
Училището няма да отвори врати до края на месец ноември. Кметът на София Йорданка Фандъкова поясни, че има и други учебни заведения, в които ремонтите ще продължат и след първия звънец.
 
„Идвам от район „Младост“, където имаме забавяне в някои от обектите. Там кметът беше в отпуск, но на линия бяха заместник-кметовете, разговаряхме, координирахме действията на изпълнителите, договорите са сключени късно“, посочи кметът.
 
Фандъкова заяви още, че продължилите ремонти в другите столични училища няма да пречат на учебния процес.