/ БГНЕС
Движението по бул. „Христофор Колумб” ще бъде възстановено изцяло днес. Ремонтът продължи близо месец.
 
Изцяло е сменен асфалтът, ново осветление, маркировка и тротоари, които до момента липсваха. В неделя приключиха и довършителните дейности - полагане на маркировка и поставяне на вертикална сигнализация. Гаранционният срок е 5 години. При дефекти строителят ще ги възстановява за собствена сметка.
 
Ключовите ремонти в София трябва да приключат до 15 септември

Във вторник започва ремонтът на „Източна тангента” в участъка от кръговото на ул. „Продан Таракчиев” до квартал „Христо Ботев”. Движението ще бъде затворено изцяло, като ще се пропускат само автомобилите на хора с офиси в района.
 

БГНЕС


Продължава асфалтирането на пътните платна на бул. „България”, по график са и ремонтните работи по бул. „Пенчо Славейков” и бул. „Арсеналски”. Целта ни е основните ремонти да приключат за първия учебен ден, когато трафикът ще се увеличи, увери зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.
 
Дълъг списък с ремонти в София - вижте къде ще е най-натоварено

По бул. „България”, между бул. „Иван Евст. Гешов” и бул. „Гоце Делчев”, започна полагането на биндера - първият слой асфалт над металната мрежа, която се монтира върху основата за по-голяма устойчивост. Ремонтът на платното в посока кв. „Бояна” ще завърши до края на идната седмица, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.
 

БГНЕС


Крусев дори прогнозира, че е възможно това да стане по-рано от предвиденото още в средата на тази седмица. „Очакваме в средата на седмицата движението да бъде обърнато и да се пусне трафикът по готовото пътно платно, докато се затвори другото за ремонт. По график на 9 септември трябва да бъде готова абсолютно цялата отсечка и трафикът да бъде облекчен преди първия учебен ден”, отбеляза той по време на инспекцията, която направи през уикенда.
 
За денонощие отремонтираха кръстовището на Софийския университет

Интензивно се работи и на ул. „Граф Игнатиев”. В момента се изгражда релсовият път в зоната на кръстовището на ул. „Граф Игнатиев” с ул. „Георги С. Раковски”. Очаква се в началото на септември кръстовището да бъде готово. Вече се редят и плочките по площад „Славейков” и по площад „Гарибалди”.
 

БГНЕС


Работи се и в градинката на църквата „Свети Седмочисленици”. Обектът трябва да приключи в края на октомври.