/ БГНЕС
Ключовите ремонти в София трябва да приключат до 15 септември
98491
Ключовите ремонти в София трябва да приключат до 15 септември
  • Ключовите ремонти в София трябва да приключат до 15 септември
Основните ремонти в София ще приключат до 15 септември с изключение на ул. "Граф Игнатиев" и прилежащите и територии. Този уикенд се очаква да бъде завършен бул. "Христофор Колумб" и предстои да бъде затворена "Източната тангента". Това съобщи зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.
 
От Столичната община очакват до първия учебен ден ремонтите в София да са завършили, въпреки лошото време през изминалия месец, каза кметът Йорданка Фандъкова.
 
Дълъг списък с ремонти в София - вижте къде ще е най-натоварено

"Очаквам по-голямата част от обектите да приключат преди началото на учебната година. Остава да се работи след 15 септември по големия обект - цялостната реконструкция на Зона 2, ул. "Граф Игнатиев" и прилежащите зони, Зона 4 и разширението на бул. "Монтевидео", които не пречат чувствително на движението в града", поясни тя.
 

БГНЕС


По "Граф Игнатиев" е започнало полагането на новия релсов път, както и новата настилка на площадите "Гарибалди" и "Славейков", допълни зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев. Най-тежък е ремонтът на бул. "България" и дали след завършването на платното в едната посока ще бъде затворено другото, още не е ясно.
 
Ремонти по ключови булеварди в столицата блокират движението

"На бул. "България" днес трябва да приключи фрезоването на пътната настилка, започва полагането на новата хидроизолация. Очакваме в края на тази седмица да започнат първите пластове асфалт и съответно около 20 септември, ако е хубаво времето, платното посока "Бояна" да бъде готово и да се прецени тогава дали да започнем другото платно", обясни Крусев.
 

БГНЕС


Важни промени в движението в София заради ремонти

Междувременно входът на "Южния парк" откъм "Гоце Делчев" е почти готов, казаха от общината. Улица "Резбарска" в квартал "Подуене" също е в процес на ремонт, но най-големият й проблем - изоставен колектор, който причиняваше редица пропадания, е отстранен. Стойността на ремонта на улици е 1 млн. лева.