/ БГНЕС
От днес булевард „Васил Левски” в София е в ремонт в участъка от Ректората до паметника Васил Левски. Работата по платната ще започне първо в посока паметника. От днес започва и реконструкция на бул. „Арсеналаски”, като първоначално ще бъдат ремонтирани тротоарите, а след това и пътните платна. По него ще бъде изградена и контактна мрежа за тролей. Това каза заместник-кметът по транспорта – Евгени Крусев.
 
Тази година Столичната община се ангажира с дълъг списък с ремонти, които да извърши през лятото. Голяма част от тях с краен срок – първият учебен ден.

Ключови булеварди в София отново под блокада заради ремонти
 
Вчера беше затворен за ремонт в посока „Бояна” бул. „България” между булевардите „Иван Гешов” и „Гоце Делчев”, но трамвай 7 беше пуснат в движение, обясни заместник-кметът Евгени Крусев.
 
„Движението се извършва в насрещното платно в посока центъра двупосочно. Има по две ленти в посока центъра и една лента в посока „Бояна“. Натоварено е движението, затова призоваваме хората да използват трамвайната линия, която от вчера също е пусната в експлоатация или за използват обходни маршрути - бул. „Черни връх“ или бул. „Цар Борис Трети“, каза Крусев.

Летни ремонти в София - къде и какво е затворено
 
Планира се работата по едното платно да приключи до две седмици.
 
Продължава рехабилитацията на бул. „Христофор Колумб”, а след това – Източната тангента.
 
Тече изграждане и на кръговото в кв. „Драгалевци”.
 
От утре пък тръгва и тролейбусната линия 5, която ще свързва кварталите „Младост” 1 и 2.