/ Dariknews.bg, архив
В квартала до 15 септември ще отвори врати и нова детска градина
В началото на следващата седмица ще започне ремонтът на улица „Боянска” в софийския квартал „Драгалевци”, но движението по нея няма да бъде спирано изцяло. Междувременно беше пуснато и ново кръгово движение в квартала, което според кмета на района – инж. Теодор Петков, е модерното и ефикасното решение, но според някои местни то е било напълно излишно.

Ключовите ремонти в София трябва да приключат до 15 септември
 
Новото кръгово движение в квартал „Драгалевци” трябва да убие скоростта на колите и да осигури по-безопасно пресичане, каза кметът Теодор Петков: "Аз лично съм много доволен, защото това намали скоростта точно в този участък. Тук се намира и старата детска градина, пресичането до която беше много трудно".
 
Според Здравко Димитров, живеещ в района, кръговото движение е било ненужно: "Просто няма четири улици, една е. Има ли тук движение на коли? Няма. Колите си се движеха изчаквайки, правеха си ляв завой, никакъв проблем. Цялата работа е до пари".
 
Изграждането на новото кръгово движение е струвало 440 хиляди лева. Освен ул. „Боянска”, ще бъде ремонтирана и отсечката от Околовръстното към Бояна.
 
Междувременно за 15 септември ще е готов и филиал към 160-та детска градина в "Драгалевци", който ще разкрие четири нови групи.