/ БГНЕС
След разпореждане на министъра на енергетиката Теменужка Петкова екип на Министерство на енергетиката проверява техническото състояние и експлоатацията на енергийните обекти в Топлофикация-Перник АД, съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката. Причина за проверката са зачестилите аварии и прекъсване на подаването на топлинна енергия.
 
През януари: Авария остави Перник без парно

Към момента топлоподаването към абонатите е възстановено и дружеството работи в нормални експлоатационни параметри, уточниха от енергийното министерство.

Министерството проверява изпълнението на задължението за набиране и съхраняване на резервите от горива, както и прилагането на реда и необходимите технически условия за топлоснабдяване.
 
През февруари: Перник пак остана без парно

В началото на проверката зам.-министър Красимир Първанов обяви, че сметките на абонатите на Топлофикация Перник ще бъдат коригирани, като периодът, в който топлоподаването е било прекъснато, няма да бъде фактуриран, посочиха от енергийното министерство.
 
След констатиране на нередностите, контролните органи ще направят предписания за предприемане на последващи действия от страна на Топлофикация-Перник АД за тяхното изпълнение, с цел гарантиране сигурността на топлоподаването, допълниха от енергийното министерство.