/ БГНЕС
Десетки недоволни граждани се събраха тази сутрин на протест пред сградата на Столичната община, заради сеч в Борисовата градина. Демонстрацията е подкрепена от „Спаси София“.

Събралите се настояват парка и Къпалнята „Мария Луиза“ да бъдат спасени, заради благото на софиянци. От „Спаси София“ настояват за предприемане на незабавни мерки за връщане на публичния характер на Къпалнята и Летния театър, тяхното възстановяване и осигуряване на широк обществен достъп до тях, каза арх. Росица Николова.
 

БГНЕС


Протестиращите внесоха в сградата на община и списък с 9 основни искания, сред които всички обекти с обществена функция в Борисовата градина да бъдат публична собственост, забрана на ново строителство и създаване на нормативна база за управление на цялата територия на Парк "Борисова градина".

Незаконна сеч в Борисовата градина в София (ВИДЕО)

Темата е и в дневния ред на днешното заседание на Столичния общински съвет. Председателят Георги Георгиев е поискал обяснение от кмета на район "Средец" Трайчо Трайков защо е издал разрешението за изсичане на дървета в Борисовата градина до къпалнята "Мария Луиза". Той е поканил и кмета на София Йорданка Фандъкова да даде информация за предприетите действия след сигнала за сечта.
 

БГНЕС

БГНЕС

БГНЕС