Трайчо Трайков
Трайчо Трайков / БГНЕС
Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев е поискал районният кмет на "Средец" Трайчо Трайков, който е издал разрешението за премахване на дървета в Борисовата градина, както и целият съвет на директорите на дружеството - собственик на имота, да се явят на заседанието на Столичния общински съвет на 9 февруари, за да дадат обяснения за действията си по незаконната сеч до къпалнята „Мария Луиза“. Това съобщиха от местния парламент и разпространиха снимки. 

сеч в Борисовата градина
Столичен общински съвет

„Настоявам да получим от тях отговори за причините за издаденото от кмета Трайков разрешение за премахване на дървета, за контрола, който той и неговите служители са упражнили, както и стореното от представители на компанията-собственик на терена. Това нагло погазване на закона и то в парка, който е символ на София, няма да остане без последици и без наказания.“, обясни Георгиев.

сеч в Борисовата градина
Столичен общински съвет

Шефът на градския парламент е поканил и кмета на София Йорданка Фандъкова да даде информация за всички действия, които тя е предприела веднага след сигнала за сеч, подаден от директора на предприятието, отговарящо за парковете, както и да запознае общинските съветници със съставения акт на дружеството, извършило незаконната сеч, подробности за установените нарушения на терен и организацията на патрулите на Общинска полиция.