/ Sofia Photo Agency, архив
Започна приемът на заявления за явяване на изпити за първата и втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет, съобщиха от пресцентъра на учебното заведение.

Крайният срок е 15 март за първата сесия и 23 май за втората. Кандидат-студентите могат да подават заявления онлайн в интернет страницата на Софийския университет, на място в Ректората или в бюрата на фирмите в страната.
 
Таксата за явяване на изпит е 30 лв. Първата изпитна сесия ще се проведе в неделните дни в периода 24 март - 28 април, а втората - в съботните и неделните дни от 26 май до 23 юни.
 
Пет от общо 119 специалности не използват оценките от матурите вместо изпит. Това са „Право“, „Медицина”, „Фармация“, както и две от специалностите във Факултета по журналистика и масова комуникация – „Журналистика“ и „Връзки с обществеността“. За специалността "Книгоиздаване" приемът е по избор - или с изпити по журналистика (писмен и устен), или с оценките от матурите по български език и литература; история и цивилизация; философски цикъл или чужд език.
 
Първият етап на класирането в Софийския университет ще бъде обявен на 9 юли.