Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 34-годишния Калоян К. за убийството на 32-годишна жена в София. Той е задържан за срок до 72 часа, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Досъдебното производство е образувано на 4 април от Трето РУ-СДВР в условията на неотложност със съставянето на протокола за първо действие по разследването и се води под ръководството и надзора на СГП. Първоначално досъдебното производство е образувано за отвличане. На 6 април в София е открито тялото на жертвата, с която са имали личен конфликт. 

Заради личен конфликт: Жестоко убийство на жена, откриха тялото й в багажник на кола

Обвинението е за това, че на 3 април в София, на ул. „Кукуш“ № 1, обвиняемият убил 32-годишната Кристина, като произвел два изстрела с огнестрелно оръжие, като деянието е извършено предумишлено, заявяват от прокуратурата.

НПО: Заплахите към намерената убита жена в София датират отпреди половин година

След преценка на материалите, събрани в началния етап на разследването, наблюдаващият прокурор е стигнал до извода, че съществуват разумни основания да се смята, че К. К. е извършил престъплението, за което е обвинен, както и че е налице висока обществена опасност, което налага неговото задържане. 

Предстои да бъде внесено искане в Софийски градски съд за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

По-рано днес от МВР съобщиха, че тяло на 32-годишна жена е намерено в багажник на автомобил в София. Според главния секретар на МВР Петър Тодоров , личен конфликт е причината за убийството на младата жена.