Йорданка Фандъкова
Йорданка Фандъкова / БГНЕС
Отварят за разходки големите паркове и природен парк „Витоша“ от 3 май, съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова в официалната си страница във фейсбук. В неделя ще бъдат премахнати лентите в големите паркове.

Столичният кмет призовава гражданите да спазват еднопосочното движение и правилата за разходка в парковете и подчертава, че остават в сила и забраните за сядане на пейките и за използване на детските и спортни съоръжения.

До решението се е стигнало на заседание в Министерския съвет с министър-председателя Борисов, министър Кирил Ананиев, министър Младен Маринов, ген. Мутафчийски и членовете на Националния оперативен щаб.

Отмениха задължителното носене на маски на открито

Екипите на Столична община и Общинска полиция ще организират движението и паркирането на автомобили от „Драгалевци“ до Морените и от „Бояна“ до Златните мостове, Ветровала и Офелиите. Между 11 и 14 ч тези пътища ще се затварят за автомобили. На паркинга на хижа „Алеко“ ще се допускат автомобили с трудноподвижни граждани и с инвалидни колички.

За да не допускаме събирането на много хора на едно място автобусните линии, които пътуват до Витоша остават спрени. С успокояване на епидемичната обстановка движението на градските автобусни линии до Витоша.

Нови 53 заразени, лекуват втори пациент с кръвна плазма

При разходка в планината спазвайте дистанция от минимум 2,5 м. При разговори с други хора, поставяйте маска или шал. Хижите на Витоша остават затворени. Забранява се сядането на пейки и в беседки, както и събирането на компании и групи от туристи. Правенето на пикник е допустимо само за членовете на едно семейство.