/ ThinkStock/Getty Images
От март 2018 г. столичани ще могат да плащат по електронен път 34 административни услуги. Това зави директорът на Дирекция "Административно обслужване" Венера Милова по време на семинар в Правец, организиран от Столичния общински съвет на тема "Проект за бюджет на Столична община за 2018 г.".
 
Плащането ще става чрез виртуален ПОС терминал на интернет-страницата на Столична община.

Нов шанс за работа от догодина за безработните

 
За целта ще е необходимо гражданите да си направят регистрация в електронния портал на София. Към момента тези услуги могат да бъдат заявени електронно, а от 2018 г. те ще могат да бъдат и плащани чрез виртуален ПОС терминал.

Част от тези услуги са Удостоверение за наследници, Удостоверение за постоянен адрес, Удостоверение за настоящ адрес и др.

Ето къде ще можем да проверяваме правата си при закъснял самолет
 
Очаква се до края на 2018 г. общинските детски градини по служебен електронен път да се снабдяват с документи като Удостоверение за настоящ адрес и Удостоверение за раждане на дете. Това ще спести на родителите ходенето до общината за документите, които се изискват при записване на дете в детска градина.
 
Мобилна версия на Контактния център на Столична община ще бъде пусната в експлоатация до края на февруари 2018 г., каза още Милова.
БТА